DX-deal: Walkie talkie

Når man klatrer i fjellet går det vanligvis greit å kommunisere med roping og med rykking i tauet. Men mange har vel opplevd å bli stående som et spørsmålstegn, uten å oppfatte hva som skjer i andre enden av tauet. Ingen visuell kontakt, og vinden og topografien gjør at ropingen ikke når frem. Og taurykkingen er et ordfattig språk når man skal forklare noe ut over det man har avtalt på forhånd.. Hadde man bare hatt dekning på telefonen så hadde det jo ikke vært noe problem.

Løsningen på problemet kan være å ta med seg walkie talkies på tur. Har god erfaring med disse små radioene som jeg kjøpte for en billig penge fra dealextreme. Et sett med to radioer fås kjøpt for skarve 150 momsfrie kroner, inklusive frakt. 

Festes på en justerbar tauslynge, så kan den henge lett tilgjengelig diagonalt over overkroppen når man klatrer. Radioene drives av 4 stk AAA batterier per håndsett. For å unngå at radioen plutselig er fri for strøm når man skal bruke den kan man sette en tapebit over en av polene på ett av batteriene, slik at radioen ikke slår seg på om man utilsiktet kommer borti av/på bryteren.

Hva: Bellsouth walkie talkie
Pris: 150,-
Fordel: Lett vekt. Flere kanalvalg. Lav pris
Ulempe: Lett å komme borti av/på knappen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar