Drømmediederet, Vengetind

Drømmediederet er så mye mye mer enn de seks taulengdene  ruta består av, eller det seksti meter lange diederet ruta har fått navnet fra...

Før man står på innsteget har man allerede fått mange meter fin klyving, og når man topper ut ruta har man fortsatt noen meter igjen til selve toppen, og enda flere meter ned til veien igjen.

I tett tåke ankom vi Vengedalen natt til lørdag. I oktober i fjor våknet vi under en snøkledd Vengetind. I år har vi tatt turen litt tidligere. Spent på hvilke forhold vi kommer til denne gangen.

Tåka har heldigvis lettet i løpet av natten, men været er fuktig og det kommer en og annen regndråpe på morgenen. Vi stresser ikke; lar heller fjellet få litt tid til å tørke, og klokken er halv ti når vi labber i vei til innsteget. Baner oss vei gjennom våt krattskog og våt lyng, men når det bratner til begynner fjellet å bli tørt. Følger en tidvis tydelig sti langs ryggen og en og annen varde som gir et hint om veivalg. Mye fin og eksponert klyving - og stedvis så eksponert at vi velger å gå på løpende sikring.

Første taulengde på ruta tar oss opp til starten på diederet som har gitt navn til ruta. Et nesten seksti meter langt dieder som virkelig svarer til forventningene. Nydelig klatring, lettsikret, null taudrag.

Roter meg litt for langt til høyre på femte taulengde, men KP henter oss inn på sjette lengde, og vi topper omsider ut. Som vanlig tok ting litt lengre tid enn antatt; og vi har bare èn lykt med oss. Sjumetershammeren får stå igjen som en bonusflash til neste gang turen går hit. I kapp med mørket som trenger seg på karrer vi oss ned normalveien og får heldigvis gjort unna det meste før det blir helt mørkt.

På: KP, SP, Blim
Hva: Drømmediederet. Mye fin klatring, nydelige omgivelser.
Fører: Klatring i Romsdal

Anmarsjbeta:
Ta sikte på, og følg bekken som kommer ned fra Vestgjelet. Når det bratner til følger man ryggen som går på venstresiden av Vestgjelet. Veien går mye på fjell, men innimellom kan man finne tydelig sti og en og annen varde som røper hvor veien går. Taubruk er nok å anbefale enkelte steder langs ryggen. Når man kommer til innsteget på Vesteggen traverserer man til venstre rett under fjellveggen for å komme til innsteget på Drømmediederet. Regn med tre timer på anmarsjen om du ikke har gått der før.

Venjetind

Drømmediederet på Vengetind

Vengetind

2 kommentarer: