Toppturbeta Snasahögarna

Navnet på fjellområdet røper på ingen måte hva du finner her. Men tar du turen hit oppdager du at det svenskene kaller for hauger i virkeligheten er mer alpine formasjoner enn mye av det som kategoriseres som fjell i Trøndelag. Sesongen starter sent her ettersom bilveien vanligvis åpner først i februar.  Til gjengjeld varer sesongen lenge og ofte er det mulig å kjøre ski så sent som i juni.

Kartutsnitt over Snasahögarna





Panoramabilde tatt fra bilveien foran Östra Tväråklumpen

Det er hovedsaklig fem topper som er verdt å avlegge et besøk med toppturski på bena:

Storsnasen 1463 moh
Lillsnasen ca 1350 moh
Östra Tväråklumpen 1255 moh
Västra Tväråklumpen 1409 moh
Getryggen 1382 moh

Östra og Västra Tväråklumparna er på kartet bare beskrevet som Tväråklumparna. Bekkene som renner på sør- og nordsiden av fjellene heter hhv Sönner Tverån og Norder Tverån og av den grunn er det mange som omtaler Tvëråklumparna som Sönner Tveråklumpen og Norder Tveråklumpen. I virkeligheten renner begge elvene like nært begge toppene og jeg har derfor valgt å omtale toppene som Østre og Vestre Tväråklumpen.

Toppene er relativt lave ettersom parkeringen ligger på omtrent 750 meters høyde. Toppene ligger ganske tett og har kort anmarsj, så dersom føret er bra og man har lyst på en litt lengre tur er det ingenting i veien for å ta alle eller flere av toppene på samme tur.

Adkomst: 17 km øst for Storlien tar man av fra E14 og følger skiltingen mot Storulvån. Fjellene åpenbarer seg på høyre side av veien etterhver som man nærmer seg Storulvån Fjällstation. Fra Trondheim er det 140 km å kjøre, mens fra Åre er det ca 60 km

Edit:
Veien inn til Storulvån er vanligvis vinterstengt i perioden 1. november og frem frem til 1. februar. I perioder er veien også nattestengt fra 2200 til 0800. Veien kan også være stengt ved dårlig vær.

For oppdatert informasjon sjekk ut http://trafikinfo.trafikverket.se/LIT/#url=Vagtrafiken/Textrapporter
Hak av for Jämtlands län, og skriv inn vei nr. 1019.

Parkering: Avhengig av hvilke av toppene du ønsker å avlegge et besøk kan man parkere langsmed veien. Dersom du ønsker å parkere ved Storulvån Fjällstation må man betale for dette dersom man ikke er overnatter på stasjonen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar