Reparasjon av rifter i skallbekledning

Selv den mest slitesterke Gore-tex jakke eller bukse har lite den skulle ha sagt i møte med en kvass stålkant, et sleivsteg med stegjern eller uforsiktig omgang med isøks og isskruer. Så hva gjør du når riften i skallplagget er et faktum?

Letteste løsning er å klistre en bit ducttape eller gaffatape over riften. Varierende holdbarhet, men dersom du i tillegg liker det litt macho imaget dette gir så kan du alltids nøye deg med det. Eventuelt kan jobben overlates til profesjonelle - bra resultat, men med kost og tid som ulemper.

Er du imidlertid gjennomsnittlig fingernem bør det være grei skuring å få til en pen og holdbar reparasjon på egenhånd. Du trenger da litt bakepapir, maskeringstape, lynlim og en liten tøybit av nylon.

En fin kilde til nylontøy er repsettet til teltet (innerduken er prima vare ettersom den er rivesterk og suger opp lim lett.), eller lappen som fulgte med soveposen. Evt kan du ty til den gamle grilldressen.

Fremgangsmåten er som følger:

  1. Legg plagget på et plant underlag. Sørg for at riftkantene ligger fint mot hverandre, og dekk riften med maskeringstape på utsiden av plagget. Gni tapen med neglene sånn at den setter seg godt, dette forhindrer at lynlimet lekker ut på utsiden av plagget.
  2. Legg maskeringstape rundt riftenpå innsiden av plagget.
  3. Klipp til en remse nylonstoff: ca 1 cm bred og litt lengre enn riften.
  4. Legg på lynlim og legg samtidig på tøybiten. Bruk tuten på lynlimtuben til å jobbe limet inn i tøyet slik at det blir vætet og ligger fint.
  5. Legg over en bit bakepapir og press hardt med fingrene slik at overflødig lim blir skviset ut. Hold i ca 10 sek før du tar bort bakepapiret og maskeringstapen..
  6. Fjern deretter maskeringstapen på yttersiden av plagget. Dersom du har vært nøye på pkt 1 kan du nå bare skimte det som en gang var et gapende hull.

Reparasjon av skallplagg med lynlim


Reparasjon av skallplagg med lynlim


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar