Weisslynge - Hjemmelaget slynge til slyngettrening

Oppskrift på et billig og bra alternativ til f. eks TRX, Redcord, Jungle Sports eller andre kommersielle slynger. Enkelt å sette opp og lett å justere. Perfekt til hjemmetrening eller til å ta med på reise.
Funksjonsmessig er slyngen tilsvarende øvrige alternativer som er tilgengelig på markedet, men baserer seg på utstyr og løsninger som er kjent for de fleste klatrere. Takk til Dan W som kom på løsningen med å bruke klemknute for å justere posisjon på grepene.

Du trenger følgende:
  • 2 stk 100 cm 1" nylonbånd, eller 2 ferdigsydde 30cm, brede klatreslynger til håndgrep.
  • 1 stk 200 cm 1" nylonbånd, eller en ferdigsydd 60cm - 120cm klatreslynge til toppfeste.
  • 4 meter 7 mm statisk strømpetau.
  • 2 stk 100cm 4 mm statisk strømpetau for å lage klemknuteslynger
  • 1 stk karabinkrok
Innkjøp gjøres enklest i en klatrebutikkbutikk som selger statisk tau og bånd som metervare. Om du vil gjøre det billigst mulig kan du shoppe i båtavdelingen til Biltema eller Clas Ohlson. Nylonbånd i riktig bredde kan kuttes fra en lastestropp, men en tykkere båndslynge av type "tubular webbing" er å foretrekke da den er mer behagelig å holde i.

Fremgangsmåte:
  1. Dersom du ikke benytter ferdigsydde slynger knyter du sammen de korte nylonbåndene til slynger med en båndknute.
  2. Slå en åttetallsløkke eller overhåndsløkke midt på det lange tauet. I hver ende av tauet knytes en dobbel overhånds stoppknute.
  3. De tynneste tauene knytes sammen til klemknuteslynger ved hjelp av dobbel fiskeknute
  4. Klemknuteslyngene festes inn på hver ende av det lange tauet med en vikingknute med resterende slynge pekende mot tauendene. Legg knuten stramt slik at den låser seg ved belastning.
  5. De korteste båndslyngene skjøtes inn på løkken på klemknuteslyngen ved hjelp av et ankerstikk.
Toppslyngen festes i egnet innfestingspunk; i stua, under hangboardet, i lekestativet, i bjørka i hagen osv. Dersom toppslyngen blir for lang kan denne legges dobbelt eller tredobbelt eller knytes av.

Høydene på grepene justeres enkelt ved å skyve klemknuten fra under- eller oversiden når slyngen er ubelastet. Når grepene belastes vil klemknuten låse seg fast i tauet.

Toppslyngen kan også settes fast i en døråpning i mangel på bedre innfesting. Skjøt sammen toppslyngen mot senterløkken på tauet. Legg da festeslyngen over toppen av dørbladet, sett på karabinkroken på den siden døren slår i mot, og lukk døren. Stram slyngen til karabinkroken legger seg mot glippen i overkant av dørbladet.

Weiss slynge



Fremgangsmåte

Feste i dør og oppheng i hangboard

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar