Sulten på sol - Himmeltinden 931 moh

For sjuende år på rad gikk julaftenturen opp til Himmeltinden, den høyeste toppen på Vestvågøy, for å se om vi kunne få et glimt av sola.

De seks foregående årene har været på julaften vært preget av alt fra regn og sludd til snøfokk, men med dårlig sikt som fellesnevner. I år derimot var det 10 blå, lite vind og viktigst av alt - lite skyer i horisonten i sør.

Turen startet fra Haukland og vi fulgte den gamle kjerreveien mot Uttakleiv før vi la kursen opp Durmålsdalen. Det var veldig lite snø i fjellet så skiene fikk bli hjemme og oppstigningen ble gjort med stegjern for å få feste i de knallharde restene etter forrige snøfall.

Etter halvannen time ankom vi første toppen samtidig som solen sto på sitt høyeste like etter klokken tolv. Det lå fortsatt en skydott over midttoppen, men etterhvert som vi nærmet oss lettet det opp, og vi kunne nyte synet av Lofoten delvis ikledd vinterdrakt. Og viktigst av alt - solen!

Leknes har i følge Wikipedia mørketid fra 7. desember til 5. januar. På himmeltinden som ligger bare noen kilometer unna har vi imidlertid påvist en mye kortere mørketid. For årene fremover får vi legge turen hit 21/22- desember for om mulig å avlyse hele mørketiden.

Solglimt fra Himmeltinden julaften 2012


Utsikt mot Flakstad og Moskenes



Sola på tur ned bak fjellene et sted på Helgeland.


Utsikt mot sør

Utsikt mot sør fra Himmeltindan julaften 2012