Perlon 6B - Källberga, Uppsala

Med kurs for Åland og noen timer slakk før fergen fra Grisslehamn skulle gå, ble det tid til å stoppe for å sjekke forholdene for buldring på Källberga like utenfor Uppsala.

Mange fine problem her, men mye innsekter og litt i varmeste laget tidlig i Juli. Jobbet med Leguan 6C+ og Jaguar 6A+ uten å komme helt i mål med de. AA avsluttet økten med å flashe Perlon 6B. 

Stetind - Sydpillaren

Sydpillaren er en flott og litt mer seriøs rute på fjorten taulengder som tar deg til toppen av Norges nasjonalfjell Stetind. 

De ni første taulengdene som tar deg opp til andre amfi hvor du har mulighet til å baile ut via travers til mysosten og normalveien er i føreren gradert med vanskelighetsgrad opp til 5-. De tre neste lengdene mot toppen av Stetinden er betydelig brattere og har vanskelighetsgrad opp til 6-.

Fører for ruten kan laste ned gratis fra Rockfax:
http://www.rockfax.com/climbing-guides/miniguides/stetind-south-pillar/

Har du planer om å utforske regionen ytterligere anbefales det å kjøpe boken "Stetind and Narvik - Dancing on the Devil's Dancefloor " som dekker veldig mange fine ruter i området.

Stetind, sydpilaren
Redigert 19.08.2013
Bratte gleder har tidligere omtalt fjellpartiet som har rast ut på nest siste lengde før 2. amfi. I føreren til Rockfax er ruten tegnet til venstre for raset, mens i Narvikføreren er ruten tegnet der fjellet har rast ut. Det er mulig å klatre begge steder, men den venstre varianten er nok å foretrekke med tanke på løse stenblokker i toppen av diederet der det har rast.

Buldring på Åland

Øygruppen som ligger i Østersjøen mellom Sverige og Finland har mye fin natur og mye fin buldring å by på i alle vanskelighetsgrader. Buldringen er hovedsaklig fordelt på områdene Kasviken, Djupviken (Getabergen, Geta grottor) og Fågelbergen i Geta. Beskrivelse av ca halvparten av de over to hundre buldreproblemer på områdene finnes på http://27crags.com/areas/aland

For å komme deg til Djupviken eller Fågelbergen: parker på Soltuna (http://www.visitaland.com/soltuna/se/) og ta beina fatt. Djupviken ligger ca 25 minutter unna, og Fågelbergen ca 45 minutter. Ikke benytt private veier for å spare inn på anmarsjen til klatrefeltet ettersom dette vil kunne føre til konflikt med grunneiere.

Åland har valgt å begrense allemannsretten mer enn det som er tilfelle i de øvrige nordiske landene for å unngå slitasje på naturen. Dette innebærer at telting i det fri ikke er tillatt og det er heller ikke tillatt å fyre opp bål. 
Som på andre steder du ferdes; ikke legg igjen søppel. 


Grottan



Fågelbergen



Og her er en video fra et av buldrene..